Sunn, rask og rimelig! Kjøkkengjengens suppetips
Ingredienser:
2 dl kikerter
Olje til steking
Salt
Pepper
1 ts paprikapulver
0,5 ts hvitløkspulver
8 dl vann med grønnsaksbuljong
2 laurbærblad
0,5 ts chilipulver
1 liten løk
2 hvitløksfedd
4 stilker bladpersille(evt. tørket persille)
1 vårløk
800 g poteter
Forvarm stekeovn til 170 grader.
Ha kikerter i ildfast form. Ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver, chilipulver. Vend alt godt sammen. Stek i ca 15 min. Kikertene skal bli gyldne.
Grovhakk løk, hvitløk og persille, skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger.
Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter kok potetene til de er møre ( ca 15 min ).
Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser / blender. Ha i litt pepper. Server suppen rykende varm med kikerter og resten av persillen på toppen.