Sunn, rask og rimelig! Kjøkkengjengens suppetips  

Ingredienser:

2 dl kikerter

Olje til steking  

Salt

Pepper

1 ts paprikapulver

0,5 ts hvitløkspulver

 8 dl vann med grønnsaksbuljong 

 2 laurbærblad 

0,5 ts chilipulver 

1 liten løk

2 hvitløksfedd

4 stilker bladpersille(evt. tørket persille)

1 vårløk

800 g poteter   

Forvarm stekeovn til 170 grader. 

  1. Ha kikerter i ildfast form. Ha i olje, salt, pepper, paprikapulver, hvitløkspulver, chilipulver. Vend alt godt sammen. Stek i ca 15 min. Kikertene skal bli gyldne. 

  2. Grovhakk løk, hvitløk og persille, skjær vårløk i ringer. Skrell potetene og skjær dem i terninger. 

     

  3. Varm opp oljen til medium temperatur i en gryte. Ha i løk, hvitløk og vårløk, og la det surre i noen minutter. Tilsett mesteparten av persillen og potetene, vend alt sammen, hell deretter på vann med buljongpulver og ha i laurbærbladene. Skru opp varmen og la det koke opp, deretter kok potetene til de er møre ( ca 15 min ). 

  4. Fisk opp laurbærbladene og kjør suppen jevn med en stavmikser / blender. Ha i litt pepper. Server suppen rykende varm med kikerter og resten av persillen på toppen.